Kranio Sakral Terapi
Kranio Sakral Terapi
Kranio Sakral Terapi (KST) er en meget blid og mild terapiform, hvor der anvendes tryk af max 5 g.
Navnet “Kranio Sakral Terapi” udspringer af det ‘Kranio Sakrale System’ (KSS), der strækker sig fra Kraniet (Kranio) til Korsbenet – Saccrum (Sakral).
Ved hjælp af KST’s lette påvirkning, påvirkes hestens Cerbospinalvæske, der bl.a. fungere stødabsorberende for hjernen og hvirvlesøjlen, samt nærer Centralnervesystemet (CNS) med ny energi, og fjerner affaldsstoffer. Cerbospinalvæsken har en puls, ligesom blod, denne puls kaldes “Kranio Sakral Rytmen”, som er vigtig for, at CNS næres korrekt og optimalt.
Har hesten en dysfunktion (låsning) imellem et eller flere led, og/eller en eller flere dysfunktioner (låsninger) i kranioknoglerne, vil dette påvirke hele systemet negativt, og skabe spændinger hos hesten, hvorved hesten ikke kan få den optimale næring til nerver, dette kan bl.a. føre til nedsat præstation.
En af de mange fordele ved KST er at hesten kan modtage terapi selvom hesten har stærke smerter, fordi Kranio Sakral Systemet er selvregulerende, hvor Cerbospinalvæsken udskiftes ca. 3 gange i døgnet, og derved forsøger systemet at gendanne sig selv hele tiden. Min opgave som terapeut handler om at mærke hvor pulsen er nedsat, og gøre kroppen opmærksom på dette via forskellige teknikker, hvorved spændinger frigives, og rytmen fungere optimalt igen.
Teorien bag KST kan bruges overalt på kroppen, også mod muskelspændinger, samt omkring bækkenet til, at løsne sener og ledbånd, som god ‘opvarmning’ for evt. ledmobilisering/ledmanipulation.
Det anskues, at der er 25 % sandsynlighed for en dysfunktion/låsning kan løsnes via KST, og af samme årsag vælger jeg altid KST før direkte ledmobilisering/ledmanipulation.

- Kranio sakral terapi kan bla. afhjælpe:
- Problemer med at stille og bøje hesten
- Skæv kæbe, nakke, ryg eller bækken
- Ondt i ryggen
- Gjordkrampe
- Nakkestivhed
- Urolige og stressede heste
- Fordøjelsesbesvær
- Heste som ikke tager på
- Og mange andre problemer

Husk!
Der som regel er en grund til, at hesten ikke vil lave en øvelse, enten fysisk eller psykisk. Hestens hjerne har ikke evnen til at ”være dum” og beregnende.
En hesteterapeut kan naturligvis ikke stå i stedet for et dyrlægebesøg – er du i tvivl om hvem der skal komme, så sms eller ring, så finder vi ud af det.